Whats up!

Idag är det äntligen allsångspremiär igen guuud vad jag har längtat!! Ska bli spännande att se hur Måns Zelmerlöv sköter sig....... Se en sån snygging på tv en gång i veckan thats fine for me!

Lunch time over!




Jaha då sitter man på sitt rum och har precis ätit salamipizza till lunch och det sköljdes ner med två glas pepsi max yummie e såå mätt att jag knappt kan röra mig ;) Vad händer sen då? Ut och gå med hunden sen om det inte regnar :/ hoppas inte. Varit i väg i förmiddags och gjort en grej nu sitter jag här och smälter maten. Hörs senare idag kanske annars blir det i morgon!

Tung dag ;(

Tankarna snurrar i huvudet, känner mig orolig
vet inte vad som händer men på nått sätt
ska jag ta mig igenom det här.
Huvudet kändes tungt, men nu är det över
förhoppningsvis...........


En kväll i juni.

Jaha, då har ännu en dag gått av mitt sista sommarlov ever! Studenten är nästa sommar guud vad jag längtar! Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på lite musik samtidigt som min vovve Sally är i min säng och tuggar på en tuggis. Så mysigt.

Vad har jag gjort idag? Jaaa jag har mått skit rent ut sagt haft huvudvärk och mått illa men sov en stund i eftermiddags så nu e jag frisk igen ;) I kväll väntar Lotta på Liseberg sen nästa tisdag tror jag det är. Premiär för Allsång På Skansen med Måns Zelmerlöv som programledare!!! Fan vad skönt med någon som kan sjunga!! Jajja nu ska jag pysa ha en bra kväll så hörs vi i morgon!


Sommarloov!

Japp, Nu har jag äntligen sommarlov och det märks vääldigt bra på vädret! Varför ska det alltid bli sånt skitväder när man får lov från skolan. När man väl är i skolan ja då är det 30 grader varmt strålande solsken och vindstilla!! Osså regnar det och solen gömmer sig den första halvan av sommaren!! Men men vad ska man göra.. Om man ändå kunde bestämma över vädergudarna........

Idag har jag varit på Max och ätit lunch med pappa systrarna Emma& Nora. Sen åkte vi hem var hemma en timme ungefär, hämtade vår kära moder på jobbet ut till väla en runda för att kolla in rean. Min snälla mamma lät mig köpa en liten grej svarta mjukisbyxor på H&M för ca 50 kr. Sen Maxi och handlade lite mat blev n super god kycklingsallad med pasta i yummie!

I morgon har vi bestämt att om det blir fint väder dvs inte regnar så ska vi ut och plocka egna jordgubbar!! Mysigt va! Men först blir det en tur till gymmet i morgon bitti. Well welll... See ya!!

Minimaffia!

Nedbrottad och slagen av fem jämnåriga pojkar

Pojken och hans kusin skulle gå och handla glass.

Då blev han överfallen, nedbrottad, slagen, utsatt för strypgrepp och bestulen på glasspengar.

Både offret och de fem förövarna var i åttaårsåldern.

I måndags eftermiddag fick en 8-årig pojke en 50-lapp av sin mamma för att gå och handla glass. Tillsammans med sin kusin gav han sig snart i väg.

Men utanför lägenhetshuset blev barnen attackerade.

– Strax utanför bostaden blev han påhoppad av fem pojkar i samma ålder. De brottade ner honom, slog honom och tog stryptag, säger Stephan Söderholm, kriminalkomissarie vid polisen i Lund.

Blev rånad

Gänget tvingade av honom pengarna, och pojken och hans kusin kunde sedan flyende ta sig hem. Senare på kvällen polisanmäldes händelsen.

Gärningsmännen blev omedelbart identifierade.

– Den som blev attackerad vet ju åtminstone vilka några är. De har tidigare gått på dagis tillsammans, säger Söderholm. 

Socialförvaltningen kommer nu att ta över ärendet, då de misstänkta är så pass unga. Men polisen ser allvarligt på situationen då de även tros ligga bakom cykelstölder och minst ett annat överfall.

”Får inte eskalera”

– Detta får ju inte eskalera och bli någon liten maffiagrupp i åttaårsåldern som trakasserar sin omgivning. Gör man ingenting är det ju risk att de inte förstår gränserna, och utvecklas det så är det snart en tant med rullator som drabbas, säger Stephan Söderholm.

Att polisen får in liknande ärenden är mycket ovanligt, men ett mörkertal lär finnas.

Socialtjänsten kommer i första hand att ha samtal med de misstänkta barnen och deras föräldrar, men fortsätter problemen kan omhändertagande och omplacering vara en yttersta åtgärd, enligt polisen



Kolla här ett gäng åttaåringar har rånat en annan pojke på sina glasspengar.... En liten minimaffia!!


RSS 2.0